DVD over mantelzorg

DVD Mantelzorg doen we samen

In april 2012 is de voorlichtingsfilm ''Mantelzorg doen we samen!'' in première gegaan. In deze film worden drie families van verschillende nationaliteiten gefilmd en geïnterviewd. Mantelzorgers en hulpvragers kunnen zich herkennen in de verhalen van deze mensen.
Beroepskrachten krijgen middels deze film inzicht in de belevingswereld van allochtone mantelzorgers. De film kan worden ingezet als onderdeel van voorlichtingen, inburgeringcursussen en onderwijsprogramma''s.

De film is voor €12,50 (incl. verzendkosten) te bestellen door een mail te sturen naar mantelzorg@zwolledoet.nl (o.v.v. DVD allochtone mantelzorgers).

Deze film over allochtone mantelzorgers is ontwikkeld door het Steunpunt Informele Zorg, waar Steunpunt Mantelzorg onderdeel van uitmaakt.


DVD Jonge mantelzorgers

Speciaal voor kinderen en jongeren maakte Steunpunt Informele Zorg een documentaire over jonge mantelzorgers: jongeren die thuis voor een ziek, gehandicapt of hulpbehoevend familielid zorgen. De film ging 21 september 2010 in Filmtheater Fraterhuis in première en wordt gebruikt als voorlichting in het onderwijs en welzijnswerk.
Aan de film werkten drie Zwolse gezinnen mee, waarin een of meerdere kinderen om uiteenlopende redenen mantelzorger zijn. In de film is te zien hoe de jonge mantelzorgers met de zorg voor hun ouders en broertje omgaan.

Leraren, jongerenwerkers en andere belangstellenden kunnen voor meer informatie over de film contact opnemen met Steunpunt Informele Zorg.