Mantelzorgers aan het woord

Een broertje met Down
De Zwolse Fleur Petterson is 16 jaar en zorgt in het weekend vaak voor haar halfbroertje Jaap. Jaap (7) heeft mozaïek-syndroom van Down en ziekte van Hirsprung. Samen met een vriendin werkt Fleur aan een boek waarin zij én andere jonge mantelzorgers vertellen over de zorg voor hun familielid. Lees hier haar verhaal.
 

Zorgen voor je ouders
Güleç Isik-Dirim is een van de weinige Nederlandse Turken die haar hulpbehoevende ouders heeft toevertrouwd aan een verzorgingstehuis. . “De zorg voor je ouders uit handen geven, is ‘not done’ onder allochtonen”, zegt ze. “Dat taboe zou ik graag doorbreken, maar dat kan alleen als de zorg aansluit op de belevingswereld van allochtone ouderen.  Lees hier het interview met Güleç.
 

‘Soms is de ziekte de baas’
De man van Mylène heeft een bipolaire stoornis, een stoornis die wordt gekenmerkt door extreem wisselende stemmingen. Mylène wist dat al toen ze hem trouwde. Ze vertelt openhartig waarom zij voor hem koos, en hoe ze mede door de cursus ‘Betrokken omgeving’ van Steunpunt Mantelzorg en Mindfit de zorg voor hem volhoudt.  Lees hier het interview.

‘Vrijheid helpt om de zorg vol te houden’
Gerry Willemsen is moeder van drie kinderen. Haar oudste dochter Anjali is geboren met het syndroom van Down. Gerry vertelt hoe ze de zorg voor haar dochter combineert met een vaste baan. Lees hier het interview