Jonge mantelzorgers

Eén op de tien jongeren heeft een extra zorgtaak voor iemand in het gezin. Deze jongeren, jonge mantelzorgers, zorgen voor een ouder of een ander gezinslid met een handicap, een chronische ziekte of een lichamelijke of psychische aandoening.

Ben jij een jonge mantelzorger?

Jeanine de Vos, coordinator mantelzorgondersteuning, werkt sinds 5 september 2016 bij het Steunpunt Mantelzorg. Ze houdt zich o.a. bezig met het ondersteunen van jongeren die meer dan gemiddeld zorgen voor iemand (een jonge mantelzorger).

Ben jij een jonge mantelzorger en wil je gewoon een keer je verhaal kwijt of heb je behoefte aan een ander vorm van ondersteuning? Neem dan gerust een keer contact met haar op ze denkt graag met je mee. Jeanine is bereikbaar per mail j.dvos@zwolledoet.nl of je kunt bellen naar (038) 750 83 79.

 

Vormen van ondersteuning

Speciaal voor Jonge Mantelzorgers organiseert Steunpunt Mantelzorg ontspannende activiteiten en workshops. Daarnaast  organiseren we ook een lotgenotencontacten. Een voorbeeld hiervan is de brusjesgroep voor kinderen die opgroeien met een broer of zus met een beperking zoals autisme spectrum stoornis (ass). Wil je meer informatie, neem dan contact op met Jeanine de Vos.

Afgelopen jaar een workshop geweest waar jongeren hun eigen film hebben gemaakt. Deze film kun je hier bekijken of lees het verslag.

Ervaringsverhaal

Fleur Petterson is 16 jaar en zorgt voor haar halfbroertje Jaap. Jaap (7) heeft mozaïek-syndroom van Down en ziekte van Hirsprung. Ze zorgt samen met haar familie voor haar broertje. Lees hier haar verhaal.

Voorlichting

Om meer erkenning en herkenning van de problematiek van jonge mantelzorgers te krijgen, geeft Steunpunt Mantelzorg voorlichting op middelbare scholen.
De voorzieningen voor jonge mantelzorgers worden mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Zwolle.

Lees ook over de DVD Jonge mantelzorgers, speciaal voor en over jonge mantelzorgers.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden van leuke activiteiten, workshops of waarderingsacties voor (jonge) mantelzorgers? Meld je dan nu aan als mantelzorger en ontvang de nieuwsbrief.
Ben je professional en zou je ook graag de nieuwsbrief willen ontvangen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.