Werk en Mantelzorg

Van de werkende beroepsbevolking combineert 1 op de 5 (20%) werknemers werk met mantelzorgtaken. 20% van deze werkende mantelzorgers ervaart druk van het combineren van werk en mantelzorg (Bron: SER rapport 2016).

Een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid heeft een positieve invloed op het bedrijf. Als werknemers prettig in hun vel zitten, heeft de werkgever minder ziekteverzuim en ligt de productiviteit hoger.

Werkgevers kunnen bij Steunpunt Mantelzorg in Zwolle terecht voor informatie en advies over werkende mantelzorgers. Ook kunnen ze er aan de hand van een checklist controleren hoe mantelzorgvriendelijk hun organisatie is. Steunpunt Mantelzorg kan op verzoek van de werkgever een workshop geven op locatie speciaal voor wekende mantelzorgers. Daarnaast beschikken we over trainingsmateriaal voor werkgevers over het signaleren van samenwerken met werkende mantelzorgers.

Samen met een coördinator van Steunpunt Mantelzorg kan worden gekeken naar oplossingen als flexibele werktijden, een tijdelijke deeltijdbaan en medewerkers die elkaar onderling ondersteunen in hun werkzaamheden. Ook kunnen de coördinatoren werkgevers voorlichten over de regelingen die er vanuit de overheid zijn op dit gebied.

Verder staat het team van Steunpunt Mantelzorg klaar voor de werkende mantelzorger zelf. Onder meer met informatie over ziektebeelden, advies over hoe de zorg met werk te combineren en praktische ondersteuning van vrijwilligers.

Meer informatie of vragen over Werk en Mantelzorg?
Neem contact op met Jeanine de Vos, j.dvos@zwolledoet.nl, 038 - 750 8379 of Kristel Koridon k.koridon@zwolledoet.nl, 038 - 750 8374